Як завжди залишатися коханою жінкою: поради психологів

Відчуття того, що жінка кохана - надихає, окрилює та прикрашає краще за будь-яку косметику. Кохання зігріває, підвищує самооцінку, робить нас щасливими. Не дивно, що ми хочемо зберегти це почуття якнайдовше. Але як це зробити? І як залишатись коханою жінкою для свого чоловіка? Давайте розглянемо основні поради психологів.

Как оставаться любимой женщиной: советы психологов

 

Як залишатися коханою жінкою: 5 порад психологів

Фахівці вважають: якщо у вашій парі немає критичних проблем (зрада, аб'юз тощо), то зберегти в них кохання та яскраві фарби надовго цілком можливо. Більшість подібної “роботи” лягає на жіночі плечі, адже у неї, як стверджують психологи, ключова роль у створенні та підтримці емоційного фону пари. Розглянемо 5 простих правил, які допоможуть залишатися коханою жінкою.

1. Бути уважною до своєї зовнішності

Це правило №1, яким 90% жінок у стабільних відносинах нехтують. Не вірите? Давайте проведемо експеримент. Подивіться на себе в дзеркало і дайте відповідь: кого ви бачите перед собою? Доглянуту та цікаву особу, яку він колись полюбив, чи “вічний” пучок на голові та розтягнутий домашній светр? Якщо у вас другий варіант, то з цим потрібно щось робити, інакше згодом партнер охолоне: чоловіків мало цікавлять дівчата, які нецікаві самій собі.

Забудьте про розтягнуті футболки, неакуратні нігті і розпатлане волосся. Поверніть у своє життя нехай простий, але акуратний манікюр, охайну зачіску та зарядку. Хоча б на 20 - 30 хвилин на день виходьте з ролі дружини та мами, і згадуйте, що ви - красива та розумна жінка.

2. Звертати увагу на домашній одяг

Розберіть свій гардероб. Без жалю позбавтеся всіх речей, в яких вам зараз некомфортно або вони не підходять за стилем. Особливу увагу приділіть домашньому одязі, адже саме в ньому партнер вас бачить найчастіше.

Безформний махровий халат змініть на акуратний халатик по фігурі. Розтягнуту футболку та спортивні штани - на стильний домашній костюм. Сучасні моделі відшиваються з урахуванням усіх потреб жінок, тому в ньому буде комфортно і на кухні, і під час збирання, і під час роботи за комп'ютером. А виглядати при цьому ви будете на всі 100%! Хочете струсити почуття по-справжньому? Тоді без шовкової піжами чи нічної сорочки з мереживом не обійтися - ці речі рятували не один шлюб.

3. Стежити за здоров'ям

Дбайте про своє здоров'я, адже воно безпосередньо впливає на зовнішність та настрій. Масаж, косметолог, спа - ці речі повинні міцно увійти у ваше життя, і вважатися не примхою, а виявом турботи до себе.  Не засувайте проблеми зі здоров'ям на задній план заради сім'ї чи справ партнера. Ваше тіло - це ваш скарб, і якщо ви ставитеся до себе з любов'ю та повагою, так само ставитиметься до вас і партнер.

4. Займатися спортом

Зовсім не обов'язково це має бути спортзал. Йога, пілатес, танці, фітнес або бокс - є безліч способів забезпечити собі відмінну фігуру та комфортну вагу. Фізична активність - джерело ендорфінів та енергії для жінки, спорт робить нас щасливішими та впевненішими в собі. А ще, максимально привабливими, адже гарна та впевнена жінка викликає у чоловіків інстинктивний азарт та інтерес. Навіть якщо з цією жінкою він живе вже 10, 15 чи 35 років.

5. Постійно розвиватись

Якщо ви хочете, щоб вас любили, зробіть головне - змістіть фокус уваги з чоловіка на себе. Читайте, відвідуйте курси та лекції, дізнавайтеся щось нове та цікаве. Розвивайтеся не лише зовні, а й внутрішньо. Інтелектуальний потенціал, всупереч усталеному міфу, дуже приваблює чоловіків. Їм цікаві жінки, з якими є про що поговорити, які здатні зрозуміти проблеми їх “світу”.

І, найголовніше, не перестаратися з бажанням уберегти почуття. Кохання живе там, де є гармонія, а надмірне обожнення лише вбиває її.

5 правил как оставаться любимой женщиной

 

Чого НЕ варто робити, щоб залишатися коханою жінкою?

Іноді, у прагненні зберегти кохання, жінки буквально “душать” чоловіка своїми турботою та ніжністю. Декілька страв тільки на обід, “парадний” вид навіть о 5 ранку, нав'язливий контроль і, найголовніше, постійне очікування схвалення та ласки в очах. Така поведінка лише відштовхує. Психологи категорично не радять “перегодовувати” чоловіка надмірною увагою та робити наступні 4 помилки, т.к. вони дають сильний зворотний ефект.

1. Не робіть із чоловіка дитину

Гіпертрофована турбота перетворює вас на його маму. Так, чоловік розслабляється, так, його все влаштовує. Але ви перестаєте бути для нього бажаною жінкою і викликаєте швидше материнські почуття, ніж романтичні. Подумайте, це справді те, що вам потрібно?

2. Не бурчіть

У всіх буває поганий настрій, але не варто перетворювати його на мейнстрім. Коли багато роботи або тільки народилася дитина, справді складно, але це не привід доносити свою втому бурчанням. Спробуйте робити це аргументовано та спокійно, вислухайте уважно та його. Виховуючи емоційний інтелект у собі, ви зможете поступово налагодити обстановку у будинку, до нього захочеться повертатися знову і знову.

3. Не контролюйте

Ревнощі тільки на початковому етапі приємна, потім вона викликає лише роздратування. Як навчитися стримувати себе? Прочитати нашу статтю, виконати перші 5 пунктів та стати впевненішими у собі. Усвідомте свою самоцінність, і у вас навіть не виникне думка перевірити його робочу пошту чи телефон. Більше того, до впевненої жінки нормальний чоловік відчуває не лише інтерес, а й повагу, і не образить її неналежною поведінкою. Отже, потреба у контролі відпаде сама собою.

4. Не скупіться на похвалу

Не лише жінки люблять компліменти. Насправді чоловікові важливо розуміти, що ви помічаєте та усвідомлюєте його досягнення, тому обов'язково похвалите його, якщо є за що. Тож ви покажете, що уважні до партнера. Пишайтеся ним і захоплюєтеся, а захоплення для чоловіків — найкращий афродизіак.

Але, знову ж таки, не перестарайтеся. Поєднуйте турботу зі здоровим егоїзмом. Виявляйте адекватну любов до себе, але не забувайте про партнера: хвалите лише коли це потрібно, не бурчіть і не звинувачуйте, а намагайтеся спокійно ділитися своїми почуттями.

Чего не стоит делать, чтобы оставаться любимой

 

Висновок

Залишатися коханою жінкою - це мистецтво. Необхідно доглядати себе як зовні, так і внутрішньо, складати красивий домашній гардероб, піклуватися про здоров'я, займатися спортом і постійно розвиватися. Важливо зберігати баланс між самоповагою та увагою до партнера, виявляти вдячність. На перший погляд, здається: багато складнощів! Насправді ні.

Просто частіше згадуйте про те, якою ви були на зорі стосунків і, іноді, знову стаєте тією жінкою: інтригуйте, заряджайте позитивом, викликайте інтерес і залучайте. А почніть, як і радять, із зовнішності. Завітайте до інтернет-магазину домашнього одягу Relish.com.ua. У каталозі ви обов'язково знайдете стильні, сучасні та комфортні домашні комплекти, а також одяг для сну, в якому завжди виглядатимете на всі 100%. А чудовій жінці, як стверджують психологи, набагато легше зберегти у стосунках пристрасть та кохання.